DS-32 R Generator Ozonu
Profesjonalny generator ozonu DS 32 R
DS-32-R Generator Ozonu to model do ozonowania: pojazdów ciężarowych, systemów wentylacji stacjonarnej, systemów klimatyzacji przemysłowej, odgrzybiania piwnic, strychów , do ozonowania warzyw i owoców, grzybów w chłodniach i magazynach (przedłuża świeżość)
Główne cechy produktu:
- Sterowanie mikroprocesorowe
- Ustawienia widoczne na wyświetlaczu potwierdzane sygnałem dźwiękowym
- Zabezpieczenie w postaci klucza przeciw nieautoryzowanemu włączeniu
- Zabezpieczenie przeciwzwarciowe i przeciwporażeniowe
- Licznik motogodzin (przydatne w rozliczeniu w wypożyczalni narzędzi)
- Moc regulowana w zakresie 14000mg/h lub 32000mg/h
- Przepływ ozonu w granicach 421 m3/h ( pomieszczenia o kubaturze do 900m3)
- Programowanie czasu pracy od 1min-9h
- Program cykliczny (praca, pauza, powtórzenia)
- Sygnalizacja zakończenia programu sygnałem świetlnym oraz dźwiękowym
- Wytrzymała konstrukcja ze stali nierdzewnej, aluminium oraz stali malowanej proszkowo
- 2 letnia gwarancja
- serwis pogwarancyjny
- króciec wylotowy 120mm do założenia rękawa/rury w przypadku przesyłania ozonu w inne miejsce
- gwarancja dożywotnia przy corocznym serwisowaniu(400zl netto)
Urządzenie jest wyposażone w wysokiej wydajności przetwornice wysokiego napięcia chłodzone powietrzem i wentylowane elementy emitujące wyładowania koronowe.
Ozonowanie jest najskuteczniejszą formą dezynfekcji klimatyzacji samochodowej, stacjonarnej, przestrzeni ładunkowej samochodów ciężarowych oraz pomieszczeń mieszkalnych jak również strychów i piwnic.
Nasze urządzenie gwarantuje Państwu profesjonalne i skuteczne wykonanie dezynfekcji oraz satysfakcję z dobrze wykonanej pracy.
Do każdego generatora dołączony jest "Mały przewodnik ozonowania"
jest to opis przygotowujący do pracy z ozonem. Pozwala wyjaśnić np. dobór stężeń ozonu, czas procesu, sposoby ozonowania kabin pojazdów, ozonowanie po pożarach itp.
Dane techniczne:
Wymiary: 400x250x200mm
Waga: 7 kg
W skład przesyłki wchodzą:
- Generator ozonu DS-32 1szt.
- Przewód zasilający
- Instrukcja obsługi
- Karta gwarancyjna
- Instrukcja ozonowania
- faktura VAT
Ozon w przemyśle spożywczym.
Z uwagi na fakt, że ozon jest 50-100 razy skuteczniejszy w niszczeniu patogenów niż związki chloru, a przy tym nie tworzy szkodliwych związków chemicznych ze składnikami żywności, jest coraz częściej stosowany w przetwórstwie i przechowywaniu owoców i warzyw. Wyniki badań potwierdzają, że ozon niszczy nie tylko patogeny, ale także kryptosporydia, niedawno odkryte mikroorganizmy wywołujące czerwonkę, odporne na chlor. Gaz ozonowy umożliwia odkażenie powierzchni warzyw i owoców, przedłużając ich okres przydatności do spożycia oraz gwarantując bezpieczeństwo konsumentowi. Atakując i utleniając ściany komórkowe organizmów, ozon bezpowrotnie niszczy patogeny. Do podstawowych zalet dezynfekcyjnych można zaliczyć jego silne i szybkie działanie na bakterie, przede wszystkim bakterie chorobotwórcze, jak: Salmonella, E. Coli, Clostridium, Cryptosporidium i wykazuje także duże zdolności unieszkodliwiania spor, cyst i wielu innych mikroorganizmów.
|